Oct 26, 2011

Blogging Tips: Tingkatkan Trafik Dengan Ping Blog & Entri

Ping blog atau entri adalah antara cara utama mendapatkan trafik atau pelawat ke blog korang. Penulis akan kongsikan beberapa website atau tempat yang sesuai untuk korang ping entri dan blog. Ada yang memerlukan korang mendaftar terlebih dahulu dan ada juga yang boleh terus guna.


Kalau korang rajin boleh la try ping kat semua link di bawah, tak pon pilih la mana yang berkenan...



1. Google Blog Search
2. Yahoo! Site Explorer
3. Bing
4. Ping-o-Matic!
5. Pingler

Komuniti Blog di Malaysia

1. Innit
2. Busuk
3. Blogged.my
4. Project Petaling Street
5. MyEBuzz

Disamping tu, korang turut boleh tinggalkan link blog korang di page facebook berikut:
Semoga entri ni dapat membantu melonjakkan trafik blog korang. Usaha tangga kejayaan!

7 comments:

ummi rahimi said...

hai,tak tidur lagi?? sama la..hahah

*komen x de kena mengena dgn entry ni..haha

Ahmad Hisyam said...

mata dh berat nih, sempat jugak siapkn 1 entri sblm tido hehe...

rajin ek, dh kul 3 still BW...

ifnirsweet said...

datang melawat dan memfollow :)

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Takut kalau ramai follower satgi ramai haters. Hikhikhik bajet glamer la sangattt

ღ nurrul ღ said...

wee.. banyak lagi rupenya komuniti yg lain.. thanks bagi info dear :)

N A T A S Y A ツ said...

wah, nak cube la :DD

infoserius™ said...

Tq for the entry : )

http://infoserius.com