Jan 31, 2011

Khurafat (2011)

Weekend baru² ni penulis pegi tengok citer Khurafat ngan member² praktikal. Sebelum masuk panggung memang tak tau langsung citer ni pasal pe, just tau yang ni citer hantu & filem Syamsul Yusoff. Trailer dia pon tak pernah tengok. Tergerak hati nak tengok citer melayu ni bila ramai sangat member² cakap citer ni best.


Secara jujurnya, penulis rasa tertipu sebab citer ni sangat mengecewakan. Puncanya mungkin kerana sebelum citer ni start lagi, expectation dah terlalu tinggi. So bila citer tu biasa² je mesti la rasa tak best sangat.

Antara perkara yang penulis tak suka dalam movie ni ialah scene yang selalu berulang. Kejap² scene kat bilik tidur, pastu kejap² mimpi..

Lagipon dia punya hantu tak seram sangat, iras² ju-on. Sepanjang duk dalam panggung tu, penulis rasa ramai yang bantai gelak jer...skali je kot dengar awek menjerit...huhuhu

Ending dia pon macam hampeh, kalau la dia buat hero tu sempat mintak maaf ke sebelum mati, ok la sikit. Ni tak...sedar kejap, pastu mati balik. Macam takde fungsi pun.

Hmm...inilah "risiko" kalau tengok filem melayu. Yang penting, kalau nak tengok filem melayu kena set awal², jangan letak expectation terlalu tinggi...

Cuma satu je yang boleh dipuji dalam citer ni sebab tekaan penulis pada awalnya, member hero yang bawak keter jenazah tu yang jahat. Tapi rupa² silap.

Tak sabar nak tengok citer Kongsi. Harap² citer ni tak menghampakan...

7 comments:

eDdY said...

laa...xbest ek...
aq belom tgk lagi...n seb baek la belom..haha

nurulnazihah said...

sound effect dia best. jalan cerita, tak gempak mn pun ;)

♥e'in♥ said...

cite nie best laa.. cume ending die je...........

ayaa alyy said...

tak best ke ? aya tak tgk tgk lg. hhehe

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@eDdY
cuki la kate citer ni best....
ni citer seram tp xtau la bila nk rasa takut.
phm x mksud ak?
nseb baik ade org blanja...uhuk

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@nurulnazihah @♥e'in♥
citer ni xbest la! hahaha..
xde, ni pendpt personal syam je...
maybe expectation tinggi sgt sbb tu la rasa cam xbest kot...

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@ayaa alyy
bg syam, wat rugi je kot klo nk tgk wyg....