Mar 27, 2009

Slumdog Millionaire (2008)


Cerita ni mengisahkan tentang seorang budak miskin di Mumbai, namanya Jamal. Dia ni masuk rancangan Who Wants To Be A Millionaire untuk mencari seorang awek, Latika yang dia kenal sejak kecik.

Soalan² yang ditanya dalam show tu semuanya ada kaitan dengan kehidupan Si Jamal ni. Jadi dia selalu la flashback pasal hidup dia & dapat jawab soalan dengan tepat.

Tapi dapatkah Jamal mencari Latika & bergelar millionaire? Korang kena tengok la cerita ni... Memang best tapi scene Abang Jamal, Salim solat sebelum pergi buat kerja jahat (gangster) tu boleh timbulkan kontroversi.

Rating : 8/10

Antara scene menarik dalam movie ni...


Filem ni dah menang banyak award. Antaranya Academy Award 2009



5 comments:

~bi[L]LY^LiL[L]Y~ said...

sape cr latika?
salim ke jamal..
ngee...lmbt tgkp skit..

eddy said...

betol3...
aq pon nak tanyer soklan yg samer...huhu

lighta shadowee said...
This comment has been removed by the author.
lighta shadowee said...

hehehe....aku silap taip ler....ok2 dh 2kar...

FARIE said...

dh tgk lame dh cter neh..
hehe..