Jul 9, 2011

Soundtrack Transformers Dark of the Moon

Mesti ramai yang dah tengok movie ni kan? && mesti ramai jugak yang masih kecewa sebab dah 2,3 kali pergi kaunter tapi tiket asyik sold out jek!

Pada pendapat penulis, Dark of the Moon memang la best kalau nak dibandingkan dengan movie² lain sepanjang tahun 2011 ni. Tapi kalau dibandingkan pulak dengan cerita² Transformers yang sebelum ni (Transformers & Revenge of the Fallen), Dark of the Moon berada pada tangga tercorot.

Kenapa? Secara personalnya penulis rasa plot cerita dia tak berapa teratur & kalau korang tak pernah tengok atau dah lupa dengan jalan cerita dalam episod sebelum ni, mungkin susah sikit korang nak betul² faham cerita Dark of the Moon ni.

Lagipun banyak perkara yang tak logik, maksudnya walaupun kita berada dalam dunia Transformers tu. Contohnya masa battle yang last tu, apsal Optimus Prime lambat datang? Tersangkut kat wayar? C'mon la, takkan la sekuat-kuat Optimus tak mampu nak putuskan wayar tu...

Banyak lagi benda yang pelik tapi korang nilaikanlah sendiri... Megatron pun sekarang dah pakai shawl kan? Hahaha. Apa²pun penulis suka sangat² dengan watak Wheelie & Brains. Diorang meeeemang lawak!

Oh! Nampaknya entri kali ni dah masuk bab review pulak kan? Enjoy la lagu² soundtrack yang best ni:

01 - Linkin Park - Iridescent
02 - Paramore - Monster
03 - My Chemical Romance - The Only Hope For Me Is You
04 - Taking Back Sunday - Faith (When I Let You Down)
05 - Staind - The Bottom
06 - Art Of Dying - Get Thru This
07 - Goo Goo Dolls - All That You Are
08 - Theory Of A Deadman - Head Above Water
09 - Black Veil Brides - Set The World On Fire
10 - Skillet - Alive Und Awake (The Quickening)
11 - Mastodon - Just Got Paid

** Penulis paling suka track no 1 & 10. Kalau nak dengar, korang boleh download kat 4shared.

P/S: Nak Bumblebee jugak!

8 comments:

nur yasmin said...

x tgk laaggiii... :(

putribongsu said...

semattt ah gmbr bumblebee tu!

Mohd Khairi Khadzir said...

xde geng nk tgk so x tgk lg..ehehhehe

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

@nur yasmin

klo peminat tegar transformers, sila pegi beli tiket skang. klo bukan, tgk citer heri poter sudah! hahaha

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

@putribongsu

bumblebee posing camne pun tetap semat. natural talent kot. ngee

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

@Mohd Khairi Khadzir

nak aku temankan boleh, tp kena bawak neelofa skali. klo bukan dia pun yg ada iras2 dia pun cukuplah. ak xde la demand sgt. amacam...kautim?

raihana latif said...

sye da tgk!!!btol2..cte yg te corot anta transformers yg lpas...pastu cite ni awl2 xbnyk action..asek be ckp jer...smpi ngntok dbwat nye...hehehe...thnx lagu tu..nk downlod...follow ur blog...jom follow my blog yg te sgt2 la newbie tu...

Syaifuddin said...

hebat..follow blog aku jgk..:)