Dec 28, 2010

Kisah Winter Sonata & Mikrofonnya

Setelah beberapa minggu, dapat jugak penulis habiskan 20 episod drama ni. Seingat penulis, baru 3 buah drama Korea yang penulis pernah tengok dari awal sampai final episod. Citer pertama, Autumn In My Heart, yang ke-2, You're Beautiful & yang ke-3 Winter Sonata.

Sebenarnya bukan penulis tak suka tengok drama Korea, tapi nak habiskan satu citer tu tersangatlah lama... Satu drama biasanya ada 20++ episod & 1 episod pulak mau sampai sejam lebih. Jadi kalau ditambah, tolak, darab, bahagi, tak ke ambil masa lebih 20 jam untuk satu citer? huhu... Tapi kalau dah bosan sangat, layan la jugak kan...

Baiklah, berbalik pada tajuk entri. Drama 8 tahun lepas. Jalan citer dia OK la, sebab berjaya buat penulis tengok citer dia sampai ending. Kalau tak best, takkan la boleh tengok sampai habis kan? Cuma nak kata gempak sangat tu takde la, bagi penulis citer You're Beautiful jauh lagi best dari citer ni.

Tapi dalam citer ni ada satu benda yang menarik perhatian penulis. Kalau korang pernah tengok citer ni, mesti korang perasan ada objek atau secara tepatnya, mikrofon asyik intai² kat skrin. Kalau sekali dua boleh tahan la tapi kalau every episod asyik interframe jek, memang ada something wrong la kan...

Penulis rasa tangan orang yang pegang mic tu tak kuat kot, takpun dia tak cukup tinggi sebab tu la mic tu asyik jatuh jek! Hehe. Kadang² penampilan mic tu sedikit sebanyak telah membatalkan mood penulis yang baru nak feel jalan citer yang disampaikan. Nak² part yang romantik & sedih...Ouch!

OK tu je kot untuk entri kali ni. Nak komen lebih² pun takut nanti marah pulak kipas-susah-mati Winter Sonata...hik3.
Jom layan Winter Sonata & Mikrofonnya....


P/S: Awal sem haritu ada sorang member penulis ajak pergi Korea tapi penulis tolak sebab ingatkan dia main² jer. Tup tup miggu lepas dia tag penulis kat gambar dia posing kat pokok² tempat Joon Sang dengan Yujin selalu dating tu... Cis! Melepas percutian Korea gua!

24 comments:

Min said...

assalamualaikum..
bgos aa artikle nie..
x sngke awk pon mnat korea..
tpi awk tngk citer autumn in my heart n winter sonata tu ngis x..

nazihahisa said...

hahha boleh tak perasan.. huhu takkan depa tak edit lnsug :p

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@Min

w/slm. ngis? skit2 je kot...
hahah! malu~~

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@nazihahisa
tu la pasal, camne la bleh x prasan..

Atiqahtuty said...

weh result psm ok ke? tibe2 keluar topik hi2

Min said...

wah..
x prasan plak slame tgk citer nie ade mikrofon..

izzah said...

aku kalo tgk cite korea wajib ngis..kalo tadah air mata mau da penuh 1 baldi..

chacha said...

waaHH.. winter sonata...cter masa sy darjah enam...suke giler cter ni...tak pasan lak ada mistake sense.hahhaha

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@Atiqahtuty

ok tp x gempaq. hehe.
ko amacam?

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@Min

fokus sgt kat joon sang kot! haha

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@izzah

aku punye 2 baldi!
eh eh. tak. aku ngis skit2 je...

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@chacha

citer masa sy form 2...ehe
fans winter sonata ek?

cAmca Dan GArpu said...

sy follo ye..nice blog

Min said...

mmg focus kt joon sang pon..
ensem sungguh plakon korea..

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@cAmca Dan GArpu

thanks ;)

ANATI SOKI said...

wah!! layan citer korea!!! terbaiklah!!

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@Min

aweks korea pon d'bomb! haha
tp dlm citer ni kureng skit le

Ahmad Hisyam (Tuan Direktor) said...

@ANATI SOKI

rekemen la citer korea yg best2!

Min said...

kalo nk cri drama korea,taiwan,jepun,hong kong..
cri kt my soju..

shazmir said...

terbaik lah.. cun..!!

xyz4mir.blogspot.com/

! AYIES ZAIMA ! said...

YOU'RE BEAUTIFUL mmg best !!!

nanti tngok pulak MY PRINCESS dengan THE PRINCESS' MAN ..not bad ..HEHE

Ahmad Hisyam said...

@shazmir

tenkiu!

Ahmad Hisyam said...

@AYIES ZAIMA

hmm, kena tgk tu...thanks

eman said...

nice entri...aku pn xpasan dlm citer tuuu mikrofon kantoi....nmpk sgt xtgk sgt citer tuu..hehe