Jan 9, 2012

Bagaimana Rupa 10 Website Popular Saat Pertama Dilancarkan (Part 1)

Kebanyakan website popular di dunia sekarang ni mula dilancarkan pada tahun 1990an lagi. Waktu tu kalau sebut google, mesti goggle yang orang buat menyelam tu terlintas kat dalam kepala kita. Tapi sekarang dah berubah kan?

Jom tengok macam mana rupa website popular awal² kemunculan mereka...

blogger.com - dilancarkan pada 1999



google.com - dilancarkan pada 1996



yahoo.com - dilancarkan pada 1994



youtube.com - dilancarkan pada 2005


msn.com - dilancarkan pada 1995


Nak tengok macam mana rupa facebook & twitter zaman dulu-dulu? Tunggu Part 2!

5 comments:

amy syifa said...

alaaa...cpt update! x sabar nak tgk! huhuhu

Diera Tekikushika said...

waa. bole jadi sentimental value neh.. =)

Ahmad Hisyam said...

@amy syifa

mlm ni syam update. kena tggu jugak ;)

Ahmad Hisyam said...

@Diera Tekikushika

dh boleh masuk muzium ni hehehe

Terbelog said...

wah..klasik la