Sep 30, 2009

eXpoconvo '09

Pada 29 September, eXpoconvo '09 bermula secara rasminya. Majlis perasmian yang diadakan sekali dengan Academic Carnival ni dirasmikan oleh Timbalan Menteri KPT, Dato' Saifuddin Abdullah.

Sepanjang 6 hari program ni berlangsung, tugas utama budak² protokol macam penulis ni pada masa kejadian ialah jadi usher & penyambut tetamu. Disebabkan penulis kena jadi usher time majlis penutup, so untuk majlis perasmian ni penulis cuma jadi penyambut tetamu. Tapi tiba² pulak time rehearsal, penulis diminta untuk jadi orang yang bagi scroll kat Dato' Saifuddin. Pastu ada pulak request nak suruh penulis pakai baju ala² angkasawan! Nasib baik baju camtu takde, kalau tak, sumpah penulis tak pergi time majlis tu...hahaha.

Nak citer sikit pasal malam sebelumnya. Penulis yang raya seraya rayanya time cuti baru ni, terpaksa siapkan project yang berupa 44 pages. Penulis buat kerja tu dari pukul 1 pagi sampailah pukul 7.30 pagi. So sempat tido setengah jam je haritu. Dalam pukul 8, dengan mata yang masih tak berapa nak bukak, penulis terus pergi ke depan Canseleri untuk majlis perasmian.

Pada hari kejadian, peranan penulis hanya time gimik je sebenarnya. Kena tunggu Helicopter RC dropkan scroll pastu keluarkan scroll dari bekas & bagi kat Dato' Saifuddin. Itu je. Tapi time nak keluarkan scroll tu agak berpeluh jugak, sebab dia punya penutup ketat yang amat! Nasib baik saki baki tenaga yang ada ni, cukup untuk buka penutup tu. *sigh*


Mata tak cukup tido! Hahaha

OK, tu je la setakat ni. Dengan bermulanya eXpoconvo ni, artinya tido penulis takkan cukup. So, gudluck to Ahmad Hisyam untuk hari² mendatang...

Ni lah gimik untuk opening ceremony~~~


P/S: Thanks to budak2 eXpoconvo '09 & En Rosmillah yang banyak membantu.

Sep 26, 2009

Makan Angin di Pantai Kemasik

Jalan² kat Mesra Mall Pantai Kemasik ngan abang & kakak penulis. Pantai ni memang cantik, orang pun ramai yang datang ngan keluarga.


Scroll down for more pics!
...
...
...


Dah ada signboard dilarang mandi, tapi ramai je orang yang mandi kat situ.
Budak pakai pampers pun rilek je duk mandi-manda... *jeles2*


Ini kakak penulis, Kak Nisa

Dengan Abang Gie



Langit dah gelap. Jom balik, dah nak ribut ni...

P/S: Oh! Currently downloading lots of Girls' Generation & Big Bang songs & videos. Penat menunggu tapi tetap nak download! ;p

Sep 25, 2009

Lies

By: BIG BANG

video

Yuh-ba-sae-yo...
Yuh-ba-sae-yo?

(Yeah) love is pain
Dedicated to all my broken-hearted people
One's old a flame... just scream my name
And I'm so sick of love songs (yeah)
I hate them damn love songs... moment of ours

(Geo-jis-mar)
Neuj-eun bam bi-ga nae-ryeo-wa neor de-ryeo-wa
Jeoj-eun gi-eog kkeut-e dwi-cheog-yeo na
Neo eobs-i jar sar su iss-da-go
Da-jim hae-bwa-do eo-jjeor s u eobs-da-go
Mos-ha-neun sur-do ma-si-go
Sog-ta-neun mam bam-sae chae-wo-bwa-dosirh-eo neo eobs-neun ha-ru-neun gir-eo bir-eo
Je-bar ij-ge hae-dar-ra-go (-geo-jis-mar-i-ya)

Neo eobs-neun nae-gen us-eum-i bo-i-ji anh-a
Nun-mur-jo-cha go-i-ji anh-a
Deo-neun sar-go sip-ji anh-a

Yeah
Yeos-gat-ae
Yeor-bad-ge
Ni saeng-gag-e
Dor-a-beo-rir-geos gat-ae

Bo-go sip-eun-de
Bor su-ga eobs-de
Mo-du kkeut-nass-de
I'll be right her e

I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar
I-ya mor-rass-eo i-je-ya ar-ass-eo ne-ga pir-yo-hae
I'm so sorry but I love you nar-ka-ro-un mar
Hwas-gim-e na-do mo-reu-ge neor tteo-na-bo-naess-ji-man
I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar
I'm so sorry but I love you
I'm so sorry but I love you
(I love you more and more)
I'm so sorry but I love you na-reur tteo-na
Cheon-cheon-hi ij-eo-jur-rae
Nae-ga a-pa-har su iss-ge

Geu-daer wi-hae-seo bur-reo-wass-deon nae mo-deun geor da ba-chin no-rae
(A-ma sa-ram-deur-eun mo-reu-gess-jyo)
Nan hon-ja,, geu a-mu-do a-mu-do mor-rae
(Geu-rae nae-ga haess-deon ma r-eun geo-jis-mar)

Hor-ro nam-gyeo-jin oe-tor-i
Geu sog-e he-me-neun nae kkor-i
Ju-meo-ni sog-e kko-gis-kko-gis
Jeob-eo-dun i-byeor-eur hyang-han jjog-ji (hey)
(Neon eo-dis-na-yo neor bu-reu-neun seub-gwan-do)
Nan dar-ra-jir-rae
I-jen da us-eo-neom-gir-ge

I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar
I-ya mor-rass-eo i-je-ya ar-ass-eo ne-ga pir-yo-hae
I'm so sorry but I love you nar-ka-ro-un mar
Hwas-gim-e na-do mo-reu-ge neor tteo-na-bo-naess-ji-man
I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar
I'm so sorry but I love you
(I love you more and more)
I'm so sorry but I love you na-reur tteo-na
Cheon-cheon-hi ij-eo-jur-rae
Nae-ga a-pa-har su iss-ge

Oh oh oh oh oh
Mo-deun-ge kkum-i-gir
Oh oh oh
I-geos-bakk-e an-doe-neun na-ra-seo

Drop that thing...

A-jig-do neo-reur mos ij-eo
A-ni pyeong-saeng-eur ga-do (yeah)

Jug-eo-seo-kka-ji-do
Nae-ga jun sang-cheo a-mur-eoss-neun-ji
Mi-an-hae a-mu-geos-do
Hae-jun-ge eobs-neun na-ra-seo

I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar
I-ya mor-rass-eo i-je-ya ar-ass-eo ne-ga pir-yo-hae
I'm so sorry but I love you nar-ka-ro-un mar
Hwas-gim-e na-do mo-reu-ge neor tteo-na-bo-naess-ji-man
I'm so sorry but I love you da geo-jis-mar (but I love you)
I'm so sorry (so sorry) but I love you
(I love you more and more)
I'm so sorry but I love you na-reur tteo-na
Cheon-cheon-hi ij-eo-jur-rae
Nae-ga a-pa-har su iss-ge

Bye bye...




P/S: Listened to this song like hundreds of times. & today is the 5th day i keep repeating the chorus in my mind if i didn't sing it.


Sep 23, 2009

Cerita Raya Bergambar

Tahun ni penulis beraya di Dungun. Memang best sebab semua adik-beradik penulis dapat kumpul sekali. Bukan senang dapat kumpul satu keluarga, time² raya camni la dapat jumpa. Kat bawah ni ada gambar² sepanjang hari raya riang ria.

Enjoy the pics!

~Malam Raya~

Sambut birthday anak buah, Adib

Tahun ni Adib dah 5 tahun la...

Sep 20, 2009

.: Selamaat Haarii Raayaaaa :.

Disini saya, Ahmad Hisyam Bin Mohamad ingin mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kepada seluruh warga bloggers dan pembacanya. Semoga anda semua gembira di hari yang mulia ini.

SeLaMat hAri RayA!!!


Sep 12, 2009

Jawab Tag Sebelum Balik Raya


1. 5 fakta menarik tentang pemberi award...
- Her name Aza Darla. Thanks sudi bagi award ni ('',)
- Penulis kenal dia from my roomate, Ijud (dia junior Ijud time sekolah)
- She's talkative & friendly person. Jarang boleh dapat kawan cam Aza ni
- Player handball UMP for MASUM. 2 minit! Hehehe ];)
- Selalu kena buli ngan member² penulis. Penulis TAK terlibat...

2. Setiap blogger harus menyatakan 10fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya...
- Futsal/football/basketball
- My fav comic: Slam Dunk
- Suka kaler hijau, (merah&putih)
- Kalau makan kat KFC, sos thai akan ku jadikan kuah
- Silat. tapi sekarang dah tak aktif sangat or sangat² tak aktif
- Suka kumpul barang²: Tiket wayang, pocket calendar, old coins
- Surf internet
- Melempar bola bowling & hang out ngan member²
- Shopping with my sis
- Play games - PES, FM, Red Alert, CS, ....


3. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe ttg mereka...
- Tak nak specifickan nama² yang terpilih... Sesiapa yang ada blog & dah baca post ni layak terima award ni. Nah amek!

Sep 7, 2009

Coming Soon (2008)

Tadi dasuki beriya-iya ajak penulis ngan budak² rumah yang lain tengok citer hantu. Awal² malas nak tengok tapi rasa cam bosan pulak tak tau nak buat apa... Pastu penulis kerah semua budak rumah tengok citer tu. Kalau tengok citer hantu ramai² baru la best...yer tak?


Citer yang kitorang tengok tadi citer Thailand. Tajuk dia Coming Soon. Jalan citer & part suspen dalam movie ni memang best, kalau nak banding dengan citer hantu Hollywood ataupun filem Jangan Tegur (arahan Pierre Andre shayang² tu) jauh la kena tinggal...

Citer Coming Soon ni pasal seorang pekerja kat panggung wayang yang cuba ambil video cetak rompak. Malangnya movie yang diorang nak "pirate"kan ni rupa²nye berhantu.

Siapa yang tengok part perempuan kena gantung dalam movie ni akan mati & ada chance untuk masuk dalam skrin wayang atau dalam kata lain akan ditarik masuk ke alam hantu tadi... Nak tau kenapa boleh jadi camtu? Tengok la movie ni. Tak rugi tengok, part lawak pun ada jugak.
Ade bran??

Tu la, siapa suruh jadi pirate vcd, kan hantu tu dah sangkut kat ko...hahaha

Rating: 9/10

Sep 6, 2009

Final Destination (2009)

Harini keluar lagi ke Kuantan dengan budak² rumah. Kitorang sampai kat ECM dah pukul 6 setengah, konfem la kedai² makan kat situ dah full house. Yang ada tempat kosong cuma kat KFC. So, untuk ramadhan tahun ni, ini la first time berbuka kat KFC. Antara ahli² iftar tadi...

Acap (kesian, harini dia tido tak cukup.......12jam)


Maoh & Hafeez


Penulis
(Tiada dalam gambar: Ijud & Eddy)